30% popusta na sve godišnje Skyline članarine | primenite kupon kod: SUMMERGIFT

Benefiti za članove kluba

Kao člana Saruna Wellness porodice očekuju Vas i brojne pogodnosti:

Popusti na masaže i tretmane lica
Popust na personalne treninge
Brojne nedeljne promocije

Benefiti za članove kluba

Kao člana Saruna Wellness porodice očekuju Vas i brojne pogodnosti:

Popusti na masaže i tretmane lica
Popust na personalne treninge
Brojne nedeljne promocije

24. Jun, 2022

Wellness kao način života

Wellness kao pojam danas ima veoma široko značenje.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, Wellness je „stanje potpunog fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti ili slabosti“.

Dr Halbert L. Dunn je počeo da koristi frazu Wellness 1950-ih, međutim koncept wellnessa je postao popularan tek u 70-im.

Po definiciji, wellness je kvalitet ili stanje zdravlja tela i duha, kao rezultat namernog truda i napora. Takođe se navodi kao pristup zdravstvenoj zaštiti koji naglašava prevenciju bolesti i produženje života, za razliku od samo lečenja kada se bolest već pojavi.

Pozivamo vas da razmišljate o wellnessu kao o zdravlju u svim aspektima našeg života, što uključuje emocionalni, fizički, profesionalni, intelektualni, finansijski, društveni, ekološki i duhovni deo. Svaka od ovih dimenzija je podjednako vitalna u potrazi za optimalnim zdravljem.

Wellness je put koji biramo ka uspešnijem i zdravijem življenju.

Wellness zavisi od naših izbora koje donosimo svaki dan, koji nas vode ka optimalnom zdravlju i dugovečnom životu.

Wellness je potpuna integracija tela, uma i duha – shvatanje da sve što radimo, mislimo, osećamo i u šta verujemo utiče na naše zdravlje i dobrobit.

Wellness je način života!

To je pristup životu koji svako dizajnira za sebe kako bi postigao svoj najveći potencijal za blagostanje sada i zauvek. Bez obzira na naše zdravstveno stanje, Wellness poziva na kontinuirano poboljšanje i samoobnavljanje u svim oblastima života. Wellness traži više od odsustva bolesti, Wellness traga za novim nivoima izvrsnosti.

Salt room

Životne obaveze, stres, kriza ili trauma mogu uticati ili promeniti našu rutinu i navike. Ovo može dovesti do emocionalne, socijalne ili fizičke neravnoteže. Uspostavljanje novih, boljih navika koje podržavaju naše ciljeve i vrednosti zdravlja može biti izazovno, ali je ključno za naše sveobuhvatno zdravlje. Razvijanje zdravije rutine i navika u našim životima dovodi do pozitivnih osećanja, povećane energije, inspiracije i mogućnosti da koristimo svoje kreativne talente, veštine i sposobnosti za unapređenje našeg profesionalnog, intelektualnog i duhovnog života.

Kada smo pod konstantim opterećenjem i stresom, potrebno nam je da promenimo okruženje, otputujemo, sklonimo se, utišamo um. Međutim, nemamo uvek vremena i novca za putovanje i odlazak van grada. Iz tog razloga, Wellness i spa centri su dobili ovoliko značajnu ulogu u životu savremenog čoveka. Nalaze se u našoj blizini, u našem gradu, gde možemo parkirati auto i napraviti pauzu od svih obaveza i stresa na dva tri sata, a telo i dušu oporaviti kao da smo uzeli odmor.

Telo se opušta uz vodu, uz znojenje u sauni i parnom kupatilu oslobađamo se toksina, masažom se lečimo od posledica stresa, negovana pakovanjima i pilinzima naša koža dobija sjaj i podmlađuje se, fizičkim aktivnostima se oslobađamo nagomilanih emocija i stresa i jačamo telo. Uz sve to mi se opuštamo i oporavlja se i naš duh. U relaksiranom stanju i boljem raspoloženju, naš um ima priliku da se utiša i dozvoli inspiraciji i kreativnim idejama da postanu rešenja različitih problema.

Wellness nega je zaista holistički pristup zdravlju i balansu čoveka.

Za današenje vreme, wellness nije više luksuz. To je potreba čoveka kako bi sačuvao dobro zdravlje i energiju. Wellness je ulaganje u preventivu. Investiranje u dobro raspoloženje i zdravlje. Karta za bolje odnose. Kada smo mi dobro, bolji smo za svoje najbliže.

Nekad, kada čovek nema dovoljno vremena, potrebno je da uspori.

Pogledaj više

Wellness članarina (Crowne Plaza)

od 23,400.00 RSD

Pogledaj više

Wellness članarina (Skyline)

od 28,300.00 RSD

Antistress masaža
Pogledaj više

Antistress masaža (Crowne Plaza)

od 6,500.00 RSD

Pogledaj više

Relax masaža (Skyline)

od 5,200.00 RSD

Blogovi iz iste kategorije

11. Jun, 2024

Nega muške kože

7. Jun, 2024

Regeneracija nakon treninga