Benefiti za članove kluba

Kao člana Saruna Wellness porodice očekuju Vas i brojne pogodnosti:

Popusti na masaže i tretmane lica
Popust na personalne treninge
Brojne nedeljne promocije

14. Maj, 2024

Termoregulacija i značaj saune tokom leta

Sa dolaskom leta i visokih temperatura, mnogi od nas traže načine da se osveže i očuvaju dobro zdravlje. Jedan od možda neočekivanih, ali izuzetno efikasnih načina za postizanje ove ravnoteže je redovna upotreba saune. Iako sauna može delovati kao zimska aktivnost, ona ima značajne prednosti i tokom leta, posebno kada je reč o termoregulaciji našeg tela.

 

Adaptacija na toplotu
Redovno izlaganje toploti u sauni može pomoći telu da se adaptira na visoke temperature. Ovaj proces adaptacije može povećati sposobnost tela da efikasnije upravlja svojom unutrašnjom temperaturom, čineći letnje dane podnošljivijim.

Povećano znojenje
Sauna indukuje znojenje, što je prirodni mehanizam tela za hlađenje. Kroz znojenje, telo oslobađa toplotu i održava optimalnu unutrašnju temperaturu, što je ključno za osećaj osveženja tokom vrućih letnjih dana.

 

Poboljšanje cirkulacije
Toplota saune poboljšava cirkulaciju krvi. Bolja cirkulacija pomaže u bržem prenosu toplote od jezgra tela ka periferiji, gde se lakše oslobađa u okolinu, što dodatno doprinosi efikasnom hlađenju tela.

Stimulacija termoregulatornih odgovora
Redovna upotreba saune može stimulisati i poboljšati rad termoregulatornih mehanizama tela. Ovo znači da telo postaje bolje u detektovanju i reagovanju na promene spoljašnje temperature, čime se poboljšava sposobnost tela da se hladnije oseća tokom vrućih dana.

Poboljšanje elastičnosti i tonusa kože
Saruna Wellness & Spa nudi vam brojne tretmane za poboljšanje stanja kože, koji su savršeni za održavanje elastičnosti i tonusa, tokom letnjih meseci kada se koža ubrzano suši daleko brže stari. U našim centrima dostupni su ekskluzivni tretmani poput pakovanja na bazi zelene gline i algi iz Mrtvog mora koje hrane kožu i ubrzavaju regeneraciju ćelija.

Za dodatno poboljšanje stanja kože, možete izabrati samo-zagrejajuće mineralno blato za leđa sa detoksikujućim morskim komponentama, koje dreniraju miogeloze i pomažu pri uklanjanju napetosti i nakupljene mlečne kiseline iz mišića. Raspitajte se za ove proizvode na recepciji.

Detoksikacija
Tretmani poput saune, parnog kupatila i hidroterapije pomažu u eliminaciji toksina iz tela, čime se unapređuje zdravlje i vitalnost. U našim spa centrima dostupni su vam različiti pilinzii soli za saunu i parno kupatilo, u kombinaciji lavande, eteričnih ulja ruzmarina i bora pruža pravo osveženje i svilenkast osećaj na koži koja je dubinski čista i nahranjena. Ovi i mnogi drugi proizvodi za unapređenje iskustva i efekta spa centra, dostupni su na recepcijama.

Relaksacija i redukcija stresa
Spa tretmani poput masaže i aromaterapije mogu značajno smanjiti nivoe stresa, pružajući mentalno olakšanje i poboljšavajući kvalitet sna.

Isplanirajte posetu Saruna Wellness & Spa centrima tokom predstojećih meseci, jer nudimo mnogo više od osveženja. Dozvolite nam da vas opustimo, detoksikujemo i pripremimo za sve izazove i čarolije letnjih avantura.

Vaša Saruna

Pogledaj više

AFTER PARTY (Skyline)

od 13,600.00 RSD

Pogledaj više

Wellness članarina (Crowne Plaza)

od 23,400.00 RSD

Pogledaj više

Paket dnevnih karata (Skyline)

55,000.00 RSD

Pogledaj više

Spa day - vikend (Skyline)

8,000.00 RSD

Blogovi iz iste kategorije

9. Maj, 2024

Limfna drenaža

29. April, 2024

Plivanje i vežbe u vodi