20% popusta na sve 6-mesečne članarine na obe lokacije | kupon kod: USKRS24

Benefiti za članove kluba

Kao člana Saruna Wellness porodice očekuju Vas i brojne pogodnosti:

Popusti na masaže i tretmane lica
Popust na personalne treninge
Brojne nedeljne promocije

Benefiti za članove kluba

Kao člana Saruna Wellness porodice očekuju Vas i brojne pogodnosti:

Popusti na masaže i tretmane lica
Popust na personalne treninge
Brojne nedeljne promocije

27. Februar, 2024

Korporativni Wellnes

Najbolji način da se zaposleni, klijenti i saradnici osećaju srećno, produktivno i zahvalno jeste pružanje benefita i poklona koji pozitivno utiču na njihovo zdravlje i kvalitet života.

Jedan efikasan način da se to uradi jeste takozvani korporativni Wellness koji treba da pomogne u smanjenju nivoa stresa, simptoma depresije i očuvanju mentalnog i fizičkog zdravlja.

Poznato je da je jedan od najčešćih okidača za loše mentalno zdravlje stres. To potvrđuje i istraživanje kompanije Gallup koja od 2006 godine ispituje nivoe negativnih emocija kod ispitanika i koja je u 2020. zabeležila najviše nivoa stresa i propratnih negativnih osećanja. Takođe je poznato da akumulacija stresa u organizmu, posebno na duži vremenski period, predstavlja okidač za loše fizičko zdravlje.

Poslednje tri godine su vrlo intenzivno u fokusu mnogih kompanija postavile pitanje stresa i istraživanje toga na koji način stres može negativno uticati na prihode.

Skorašnje istraživanje Svetske zdravstvene organizacije (www.who.int) pokazalo je da depresija, anksioznost i slični poremećaji koštaju globalnu ekonomiju oko jedan trillion dolara godišnje, zbog njihovog uticaja na produktivnost.

U želji da se izbegnu ovakvi scenariji, benefiti zaposlenih koji se tiču mentalnog i fizičkog zdravlja naglo su postali predmet interesovanja kompanija. Mnoge kompanije su razvile Wellness programe za svoje zaposlene, ali i saradnike i klijente.

Prednosti korporativnog Wellnessa:

1. Smanjivanje stresa i anksioznosti

Svi radni ljudi nesumnjivo pate od visokog nivoa stresa i anksioznosti. Stres ne utiče samo na radnika, on takođe ima štetne efekte na dobar učinak kompanije. Efekti naprezanja u vezi sa poslom evidentni su u fizičkom zdravlju zaposlenih, mentalnom zdravlju i njihovom ponašanju. Redovni odlasci u Wellness i spa centre mnogo doprinose u smanjenju ove anksioznosti i poboljšanju zdravlja i blagostanja.

2. Poboljšanje morala zaposlenih

Zaposleni očekuju da se prema njima postupa s poštovanjem, žele da zarade svoj pošten deo i ne žele da se uzimaju zdravo za gotovo. Korporativni Wellness programi pokazuju zaposlenima da ih kompanija stavlja na prvo mesto. Ovo, zauzvrat, poboljšava moral zaposlenih kada se vraćaju u kancelariju.

3. Povećanje svesti o važnosti zdravlja

Razumevanje implikacija nečijeg zdravlja – fizičkog i mentalnog – važan je korak u samousavršavanju i od velike je koristi za poslovnu produktivnost. Korporativni Wellness je vreme za edukaciju i prosvetljenje zaposlenih o prednostima tehnika opuštanja, vežbanja i zdrave ishrane.

4.Smanjenje troškova

Prosvetljenje koje pruža korporativni Wellness će podići zdravlje zaposlenih i smanjiti troškove vezane za zdravlje. To dugoročno znači manje odsustva osoblja i produktivniji kancelarijski prostor. Trošenje novca na Wellness programe daje mnogo više dugoročnih prednosti od ostalih benefita.

5. Poboljšanje opšteg zdravlja

Jednokratni spa dan je odličan početak za poboljšanje opšteg zdravlja, a oni zaposleni koji posećuju Wellness centre redovno i vraćaju se na tretmane uživaće u dugoročnim zdravstvenim beneficijama koje uključuju:

· Smanjenje stresa i anksioznosti;
· Poboljšanje digestivnih poremećaja;
· Oslobađanje od bolova u zglobovima, leđima i celom telu;
· Ublažavanje nesanice izazvane stresom;
· Smanjenje učestalosti glavobolje ili migrene;
· Lečenje povreda mekih tkiva;
· Jačanje imuniteta; i
· Poboljšanje mentalnog fokusa.

Besplatno ili subvencionisano članstvo u Wellness ili fitness centru  je ulaganje u fizičko i mentalno zdravlje zaposlenih. Vežba kao i opuštanje i nega nam daje energiju, pomaže nam da bolje spavamo i čini nas intelektualno oštrijim i kreativnijim. 

Prednosti ovakvih vrsta pogodnosti su dvostruke: ne samo da čini da se zaposleni osećaju zbrinuto i voljeno, već takođe pomaže u produktivnosti! Utvrđeno je da su zaposleni koji doživljavaju veći nivo sreće motivisaniji u svom poslu.

Beneficije u vidu Wellness-a su takođe i ključni faktor u privlačenju i zadržavanju vrhunskih talenata za preduzeća. 

Pogledaj više

Wellness članarina (Skyline)

od 28,300.00 RSD

Pogledaj više

Spa day - vikend (Crowne Plaza)

od 2,500.00 RSD

Pogledaj više

Masaža himalajskim solima (Crowne Plaza)

od 6,800.00 RSD

Pogledaj više

Paket dnevnih karata (Skyline)

55,000.00 RSD

Blogovi iz iste kategorije

18. April, 2024

Pripremite se za leto u Saruna Wellness & Spa centrima

8. April, 2024

Kratak vodič za prvu posetu Saruna Wellness & Spa centrima